18 juni 2023
11:30

Ösmo GIF FK 1

Referat: Huddinge IF UTV Sva - Ösmo GIF FK 1

Vårsäsongens sista match gick på hemmaplan, Källbrinks IP, då Ösmo GIF FK gästade oss en småregnig dag. I den första halvleken gör vi kanske säsongens bästa halvlek. Förutom att ha en stark offensiv så har vi en nästintill felfri defensiv som inte ger gästerna många farliga lägen trots att bollinnehavet är hyfsat jämnt fördelat. Amadeus inleder målskyttet med ett långskott i den 8:e minuten på assist av Farouk. I den 27:e minuten i en kontring hittar Amadeus till Mert på djupet som säkert placerar in 2-0. Minuten senare återerövrar Amadeus bollen högt uppe efter ett misstag av gästerna och gör skoningslöst 3-0. I den 32:e minuten fullbordar Amadeus en äkta hattrick till 4-0 efter en passning av Mert. Det stod finfina 4-0 på resultattavlan i halvtid. Nu gällde det att inte slappna av för mycket i den andra halvleken utan att fortsätta att spela fokuserat och det gör vi. I inledningen av den andra halvleken skjuter Farouk ett långskott till 5-0 när han får bollen av Peter. Gästerna reducerar två gånger om först i den 49:e minuten på ett långt skott som får en lite lurig studs och sedan på en frispark som går direkt i mål i matchens slutskede, i den 79:e minuten. När slutsignalen ljuder och vi har tackat av gästerna och domaren så kliver av planen som serieledare efter vårsäsongen.

Slutställning: Huddinge IF - Ösmo GIF FK 5-2

Gult kort: Farouk